Tolkien, biografie

FONTE ZOOM:
Nog geen 5 jaar geleden werd zijn meest beroemde boek verfilmd, Le Seigneur des Anneaux. Een Ware rage en iedereen heeft van deze ongetwijfeld prachtige verfilming gehoord. Tolkien heeft het verhaal als een trilogie geschreven al jaren amas 1950. Eigenlijk schreef hij liever plus mythologie en elftentaal, maar onder druk van zijn er een uitgever kwam vervolg op de Hobbit.

Algemeen

Dans De Plaats Bloemfontein à Zuid-Afrika werd op 3 januari 1892 John Ronald Reuel Tolkien de geboren. Vader Zijn is een bankdirecteur.

Tolkien zijn jeugd

Wanneer de kleine Tolkien 3 jaar oud est, a rencontré zijn moeder en Jongere broer Hilary op bezoek dans Engeland, komt zijn vader te Overlijden. Zij niet meer keren terug naar Zuid-Afrika, maar een zoeken woning dans Sarhole vlakbij Birmingham. Zijn moeder Mabel ziet John als een martelaar voor haar geloof, zij était namelijk tegen de zin van haar Familie bekeerd tot het katholieke geloof. Zij heeft ourlet dans de korte Tijd dat zij ourlet kon verzorgen duidelijk de liefde voor talen en tekenen bijgebracht. Zij overleed namelijk en 1904, als Tolkien 12 jaar oud est. Hij wordt onder voogdij van een katholieke priester Geplaatst.

Op de l'école King Edward viel hij porte op zijn voor Talenten Grieks en Latijn, Frans avait hij Anches geleerd van zijn moeder. Het est daarom ook niet dat hij verwonderlijk Engelse taal- en letterkunde studeren de Ging à Oxford, remplies de als Oudengels, Middelengels en Oud-IJslands.

Als getrouwde homme en soldaat

Zijn bruid est en 1916 Edith Bratt, 27 jaar oud en daarmee drie jaar ouder dan haar homme. Vlak na zijn huwelijk wordt hij opgeroepen om deel te nemen aan de Slag bij Somme als verbindingsofficier bij de Lancashire Fusiliers. En 1916 loopgravenkoorts keert hij terug naar Engeland omdat de HIJ heeft opgelopen. Na zijn herstel krijgen ze de volgende kinderen:
  • 1917, John
  • 1924, Christopher
  • 1929, Priscilla

En 1925 wordt HIJ aangesteld als professeur Angelsaksisch aan de Universiteit van Oxford. Hij blijft aan deze universiteit verbonden tot aan zijn Pensioen en 1959.

Na het dat succes Tolkien avait als schrijver, vluchtte hij min of meer naar Bournemouth dans la vie privée de Hoop wat te vinden. Dat lukt aardig, maar hij keerde terug naar het Oxford na Overlijden van zijn vrouw en 1971. En 1972 krijgt hij namens Reine Elisabeth, de onderscheiding ?? Commandeur de l'Ordre de l'Empire Britisch ??.

J.R.R. Tolkien, De Schrijver

En 1917 begint Tolkien te schrijven aan zijn eerste boek: ?? Het Boek van de Verloren Verhalen ??, uiteindelijk krijgt het de Titre: ?? De Silmarillion ??.

De Hobbit werd geschreven rencontré de bedoeling zijn kinderen te amuseren. Hij een vond meteen uitgever, en natuurlijk werd het een boek best-seller. Van zijn uitgever la zwichtte Op Tolkien om een ​​vervolg hierop te schrijven. Eigenlijk wilde hij niet, veulent mythologie en elftentalen vond hij een belangrijker projet.

Zo ontstaat als vervolg op de Hobbit, de trilogie ?? Dans de Ban van de Bague ??, een verhaal waarmee hij zijn voor naam eeuwig dans de geschiedenis plaatst.

Dans de Ban van de Bague

Het verhaal speelt zich af voornamelijk rondom Frodon balles, een Hobbit uit het plaatsje Hobbitstee - Hij komt via zijn oom Bilbo het bezit van een magische gouden anneau. Deze anneau blijkt porte te zijn de gesmeed Sauron, de vertegenwoordiger van het Kwade à Midden-aarde. Alleen porte de bague te vernietigen kan deze macht verslagen worden, maar de vernietiging kan alleen plaatsvinden op de plaats waar de bague est gemaakt, in het vuur van de Doumberg. Samen rencontré zijn dierbare en Trouwe vrienden, Sam Gewissies, Merijn en Pepijn gaat Frodon op weg om deze moeilijke opdracht uit te voeren, maar het gaat ourlet ook Lukken ???????????

Bibliografie

Tijdens zijn leven van Worden Tolkien de volgende werken uitgegeven:
  • 1937, De Hobbit
  • 1945, Feuille, de Niggle
  • 1947, arbres et de feuilles
  • 1949, Le Fermier Gilles de Ham
  • 1954, La Communauté de l'Anneau
  • 1954, Les Deux Tours
  • 1955, Le Retour du Roi
  • 1962, Les Aventures de Tom Bombadil et autres Verser du Livre rouge
  • 1966, Le Homecomming de Beorhtnoth
  • 1967, Smith de Wootton Major

De dood van Tolkien

Op 2 septembre 1973 sterft J.R.R. Tolkien tijdens een vakantie à Bournemouth, De Schrijver filière naast zijn prachtige Boeken, bekend est Geworden als de vader van de high fantasy moderne. Hij heeft nog veel materiaal nagelaten, waarmee zijn zoon Christopher laitier est aan de gegaan.

meer sur Tolkien

  • Tolkien, postuum
VOIR AUSSI:
  1.  
  2.  
  3.  
Sans commentaires

Laisser un commentaire

Code De Sécurité