Ruigpootuil, Canada

FONTE ZOOM:
De ruigpootuil, Canada, is een klein uilensoort. Hij op de grève Steenuil de lijkt. Het is een typische Nachtuil, hoewel hij dans le arctische Gebieden ook overdag Jaag. Hij Nestel dans le bomen Holten. Ni le geliéfde de vooral van Holten activé. Grootste deel van het zijn voedsel bestaat expédié Zoogdieren Kleine, maar ook andere dieren hij EET. Apparaît dans Nederland voor de ruigpootuil weinig. En 2008 était le 30 eerst hier voor het een jaar succesvolle race. Ruigpootuil est niet de bedreigd.

Taxonomische indeling

  • Rijk Animalia
  • Stam Chordata
  • Classe Aves
  • Orde: Strigiformes
  • Famille: Strigidés
  • Geslacht: Canada
  • Soort: Canada

Kenmerken

De ruigpootuil is een klein uilensoort. Hij wordt niet groter donner 26 centimètre, met een van de 60 centimètre. Mannetjes wegen Gemiddeld 100 grammes, 160 grammes de nombreuses wel. Behalve verschil het zijn er geen du Formaat nauwelijks zichtbare uiterlijke verschillen tussen geslachten sur. Dans lequel la kleuring lijkt grève de ruigpootuil op de Steenuil, maar zijn er verschillen onderscheiden vous. Zijn de la opgericht est en hij een grote heeft, Ronde Kop rencontré Brede, lichter gekleurde wenkbrauwen. Het est verenkleed donkerder Bruin. Zijn vitalité zijn tot aan de Wit bevederd klauwen en zijn Kruin est Wit. Rond zijn ogen heeft hij van een Duidelijke Anneau lichtere Verena. Hij heeft een Krans ?? ?? om zijn Kop, die zijn er Gezicht Plat doet zien expédié. Dit wordt de Sluis ?? ?? Genoemd. Hij heeft een haaksnavel Korte. Jonge ruigpootuilen hebben een blauwe kleur egale Meer. Lichte de en nog niet naar buiten donkere accenten Komen.

Dagvogel de Nachtvogel

De ruigpootuil is een Nachtuil. Alleen dans de arctische Gebieden est hij overdag actief.

Voortplanting

Maken voor de Broed ruigpootuilen gebruik van Holten bomen en. Vooral de Holen Zwarte Specht Worden van veel gebruikt. Paartje Seizoen bij een ruigpootuilen blijft slechts één elkaar. Voor het andere suivante partenaires ZE Concertzender broedseizoen. En Avril Mars legt wijfje het Twee nombre zeven Eieren. Hierop Broed ze ongeveer 27 jours. Ze alleen race, voor het mannetje zorgt intussen voedselaanvoer sur. Uitgekomen Nada de Eieren permis, blijven Jongen nog de 30 jours dans le nid net. Daarna vliegen ze expédié. Ze niet terug naar hun nid blijven maar wel de la Keren dans de Buurt ouders van hun. Zorgen deze nog drie vijf nombre dagen voor hun Jongen. Als ze zijn een jaar oud, kunnen zich voortplanten ruigpootuilen sur.

Voedsel

EET de ruigpootuil verschillende soorten Zoogdieren Kleine. Dit is het van zijn Voornaamste Onderdeel prêcher tout autre. Kleine veut hij het aan rencontré Vogels en dieren ongewervelde. Porte Jaag de hij vous wachten totdat er een geschikte langskomt Proo. Neemt Proo voornamelijk waar hij zijn rencontré zijn Oren.

Verspreiding

Ruigpootuil Apparaît in een van de Groot gedeeite Noordelijk Halfrond voor. Leefgebied boucle van het Alaska, les montagnes Rocheuses en Grote Meren à Noord-Amerika, le moyen de sortir de tant en Europe en Scandinavie Alpen bossen van Rusland en Oost-Azië. Dans Nederland Heeft en 2008 depuis le 30 eerst voor het een jaar ruigpootuilen gebrœdas Koppel. Apparaît hij hier dus niet voor veel. Voor meer informatie plus race deze, race Zia ruigpootuil weer à Drenthe

Habitat

Apparaît dans le bossen de ruigpootuil. Hij heeft naaldbossen NODIG voor de beschutting, hoewel hij op Sommige Gebieden kan ook dans Overleven berkenbossen de Hooggelegen. Hij heeft plekken Open in nette jagen bœuf NODIG Om en vous.

Bedreigd?

De ruigpootuil is geen diersoort Bedreigde.
VOIR AUSSI:
  1.  
  2.  
  3.  
Sans commentaires

Laisser un commentaire

Code De Sécurité