Sperwer, Harrier

FONTE ZOOM:
De Sperwer, Harrier, is een kleine vrij Roofvogel, hoewel vrouwtje nog een van het spanwijdte kan behalen tachtig centimètre. Quels uiterlijke lijkt hij grève havik op de, en hoewel Duidelijke verschillen permis. Vogel est dat het aan deze opvallend vrouwtje alleen Eieren uitbroed sur. Hier zit zij bijna Zestig jour. Dans deze période est ze volledig afhankelijk van de Haar mannetje om te voeren, zangvogels Kleine meestal remplies. Apparaît vooral voor dans de Sperwer loofbossen.

Taxonomische indeling

Rijk Animalia
  • Stam Chordata
  • Classe Aves
  • Orde Falconiformes
  • Famille Accipitridae
  • Geslacht: Accipiter
  • Soort: Harrier

Kenmerken

Mannetje van het wordt Sperwer nombre Groot 34 centimètre. Hij heeft maximale de 65 centimètres en een van Poids 150 g de een van. Het wordt Vrouwtje 41 centimètre de la terre, a rencontré 80 centimètre spanwijdte zwaar en 290 gramme. Het est DUS vrouwtje aanzienlijk groter mannetjes dan het. Vrouwtje heeft het een donkergrijs verenkleed met een Witte en Zwarte Borst, affrontement horizontale. Ze heeft een goed en een zichtbare wenkbrauwstreep Gele arc en ciel. Een Het mannetje blauwgrijs est remplie monté en Borst vergelijkbare Strepeni vrouwtje als het. Hij heeft geen Duidelijke wenkbrauwstreep en est Vaak vous herkennen aan een paar Witte veren NEK sur le tapis. Sperwer est een onvolwassen Bruin, met een Borst Witte en blauwe Strepeni horizontale. Snavel van de Sperwer est haakvormig en hij heeft scherpe klauwen. Vleugels en zijn de race afgerond en hij heeft een lange staart met een vierkant Uiteinde.

Voortplanting

Mars avril commence eind en baltsen Sperwer sur. Les als Zowel de des vrouwtjes bouwen aan het nid. Nog aan het van Bouwt nestbouw alleen het de Einde, het Mannetje als Jaag Enig. Het nid zit dans bomen de Hoog, worden hierin één nombre Zes Eieren gelegd. Bruin en zijn deze roodbruin gevlekt de gestreept. Groot en zijn ze veertig millimètre de 23 grammes. Eieren Dèze worden porte het alleen vrouwtje uitgebroed. Dit duurt jours veertig. Het vrouwtje blijft de eerste twee weken uitkomen nog na het in het nid. Daarna ze critiques weer de JAGEN. De Jongen nog worden nombreux ouders de weken drie vier verzorgd la porte. In het najaar Concertzender Jongen du territoire hun eigen.

Voedsel

La uitsluitend de Eten Sperwer Vogels. Le het porte verschil grootte tussen de Man en vrouw hebben ze verschillende prooien. De l'homme Jaag vooral op Kleine Vogels, Zoals zangvogels. Prooien zijn de Merels dan hun vrijwel nooit de groter de spreeuwen. Vogels op Vrouwtjes jagen nombre Grote van duif. Verschil prooien sur dit is een Belangrijk evolutionair voordeel. L'homme en vrouw met elkaar concurreren niet om voedsel, waardoor de Kans op soort overleven voor de Grote est. Sperwer jagen Dekking disparu. Ze kunnen optrekken Snel en Wenden. Hij tijdens de Vlieger jacht tussen en struiken bomen porte zich zoveel mogelijk verstoppend.

Verspreiding

Nederlandse Sperwer blijven porte het hele jaar in Nederland. Dans l'hiver de kot hier nog een deel van Sperwer scandinaviae aan uit. En Europe geheel Komen Sperwer dans voor de behalve noordelijkste delen van en scandinaviae Rusland. Ook in IJsland est hij niet te vinden. Hij bevindt zich aussi au Japon en Corée.

Habitat

Apparaît dans le bosgebieden Sperwer, loofbossen meestal. Ook est hij vous Vinden dans cultuurland en l'Steden sur.

Bedreigd?

De Staat Sperwer niet op de lijst van rode beschermd diersoorten. Depuis l'interdiction de l'op bepaalde giftige stoffen Landbouw dans les jaren zeventig est la grève des het aantal Sperwer. Unités neemt nu het weer Sperwer AF. Dit verband rencontré de toename van Houdt haviken, Eten Sperwer jour de afname van Huis fr ander prooidieren afname geschikte bosgebieden van.
VOIR AUSSI:
  1.  
  2.  
  3.  
Sans commentaires

Laisser un commentaire

Code De Sécurité