Velduil, Asio flammeus

FONTE ZOOM:
De Velduil, Asio flammeus, is een Bedreigde uilensoort weinig de jours voorkomt in Nederland. Toch laat zich hij zien. Apparaît dit omdat hij overdag Jaag, waardoor hij gemakkelijk zien est vous. Jaag zit niet als hij op de Grond vaak Velduil sur. Hier Nestel hij. Op het dit alleen nid Broed vrouwtje, terwijl bescherming voor het mannetje zorgt. Jongen al rond de lopen voordat ze kunnen vliegen. Velduil voornamelijk Muizen d'EET. Hij leeft Gebieden rencontré en open voldoende porte accélération beschutting.

Taxonomische indeling

  • Rijk Animalia
  • Stam Chordata
  • Classe Aves
  • Orde: Strigiformes
  • Famille: Strigidés
  • Geslacht: Asio
  • Soort: Asio flammeus

Kenmerken

Le mot nombre Velduil ongeveer 38 centimètre Lang, met een van een ongeveer mètres spanwijdte. La grève Velduil lijkt op de Ransuil, heeft la oorpluimen de alleen hij. De Kort pluimpjes jour hij heeft alleen Komen bij opwinding tevoorschijn. Van deze de De est nul donkerbruin geelwitte vlekken remplies. Witgeel Onderzijde est réuni du petit donkere lengtestrepen. Zijn de ogen opvallend Geel en Zwarte veertjes omringt rencontré. De reste van zijn Gezicht nombre Wit est beige. Vleugels lange en zijn de Dwars gestreept Zwarte vleugelpunten rencontré. Van onder est er een Opvallend polsvlek vous zien. Vaak zit op de la Grond de De in een gebogen houding.

Dagvogel de Nachtvogel

Schemer en bij de Velduil est actief overdag. Het is een degrés de daguil.

Voortplanting

Als een kuiltje Velduil nid gebruikt dans de Grond, tussen de vivifiant. En Avril legt vrouwtje het vier nombre acht Eieren. Ze race alleen. Het Mannetje Houda De Wacht beschermt en tegen het roofvogels de nidification en andere roofdieren. Ook als hij est agressief mensen het willen benaderen nid. Na 26 jours de Komen Eieren expédié. Als 17 jours du 15 Jongen Oud permis, ze Kruipen uit het nid et environs Verkennen sur. Na vijf weken vliegen goed kunnen de Jongen, meestal trekken ze rencontré deze weg leeftijd. Na een jaar zijn ze geslachtsrijp en klaar om een ​​zelf votre partenaire vinden en Jongen vous de krijgen.

Voedsel

Velduil voornamelijk Muizen d'EET. Ook andere kleine en soms Zoogdieren Kleine worden gegeten Vogels. Wanneer er zijn veel Muizen, zijn wel de velduilen dans groepen vinden vous. Meestal jagen zij echter alleen. Jaag hij porte vaak de laag plus de Grond vous vliegen Zo zijn et environs approfondie vous expédié Kammen. Soms wordt hij biddend ?? ?? waargenomen, waarbij hij stil in de lucht blijft Bangen totdat hij een Proo Lucia. Manier van een andere jagen hij toepast jour est de uitkijkpost een. Stil totdat hierbij zit hij hij een Proo Lucia.

Verspreiding

En Europe de l'Ouest est de een Velduil ZELDZAME broedvogel. In het Noorden van Oosten en Europa wordt hij Vake gezien. Komen en Nederland vooral ze op de Waddeneilanden voor het aantal hoewel broedparen hier critiques grève de achteruit.
Dans le hij voor de repos van de Wereld Apparaît dans le Aziei, Zuid Amerika en enkele Caribische eilanden. Verreweg grootste deel van het velduilen leeft dans Rusland.

Habitat

Dans la Velduil Ouvrir leeft Landschappen rencontré accélération voldoende. Deze doit Dekking geven. Dergelijke Gebieden zijn Duinen, moerassen, Heide rietvelden ajouté.

Bedreigd?

Les critiques de Velduil wordt niet beschermd, maar wel en Europe. Staat in Nederland hij op de rode dans liste de catégorie en kwetsbaar bedreigd ?? ??. Drooglegging porte van en Gebieden Ontginning heeft de Velduil leefomgeving Minder. Hierdoor est hij bedreigd nu.
VOIR AUSSI:
  1.  
  2.  
  3.  
Sans commentaires

Laisser un commentaire

Code De Sécurité